Domácí bezlepkový chleba ze směsi Adveni s chia moukou

20.03.2016 17:50

Recept na bezlepkový chleba ze směsi Simply Adveni, která je bez lepku, bez mléka, vajec, sóji, lupiny, bez kyselin, barviv, aromat a konzervantů.

Na tento recept jsem jako základ použila směs Simply Adveni (univerzální bezlepkovou směs na pečení s chia moukou), balení 750 g. Složení této směsi je: kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný tapiokový škrob, chia mouka (7 %), slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo).


RECEPT NA BEZLEPKOVÝ CHLEBA – INGREDIENCE:

  • Směs Simply Adveni 750 g
  • 1,5 sáčku sušeného droždí Alnatura (celkem 13,5 g)
  • 4 polévkové lžíce natural semínek (mix slunečnicová, dýňová, lněná, konopná)
  • 1–1,5 čajové lžičky tmavého javorového sirupu
  • Sůl (nerafinovaná mořská bez přídavku jódu)
  • 450 ml vlažné vody

POSTUP:

  1. Do kuchyňského robotu nebo velké mísy nasypeme směs Simply Adveni, přidáme droždí, semínka a lžičku soli. Směs promísíme (promícháme).
  2. Během dalšího míchání/mixování vléváme pomalu vodu a nakonec sirup.
  3. Směs prohněteme (v mixéru nebo ručně v míse).
  4. Formu na chleba vytřeme olejem, těsto dáme do formy na chleba nebo vytvarujeme bochník ručně.
  5. Chleba potřeme trochou vody – uhladíme, potřeme lehce olejem a nařízneme.
  6. Přikryjeme ubrouskem a dáme 60 minut kynout (například na topení, nebo na nějaké teplejší místo, pozor, né do průvanu).
  7. Předehřejeme troubu na 200 °C a chleba pečeme 60 minut.
  8. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout (utěrkou přikryjeme až po pár minutách).

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).


 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode