Bezlepkový veganský ořechovo-makový hřbet nebo malá bábovka

20.01.2017 21:53

Recept pro milovníky vlašských ořechů a máku, a zároveň ty, kteří chtějí péci bez lepku, bez bílého cukru a bez vajec, živočišného mléka či másla. Tedy recept na domácí veganský bezlepkový ořechovo-makový hřbet, případně menší bábovku.

INGREDIENCE:

  • 220 g (1 hrnek) rýžové mouky
  • 110 g* (1/2 hrnku) pohankové mouky
  • ½ hrnku třtinového nebo kokosového cukru (koupíte zde »)
  • 90 g vlašských ořechů
  • 65 g (5 pol. lžic) modrého máku
  • 1 čajová lžička bio vanilkového třtinového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 100 ml kokosového oleje (koupíte zde »)
  • 300 ml sojového mléka (či jiného rostlinného)

 
*Poznámka: Pokud máte rádi spíše více sladké pečivo, přidejte 1 polévkovou lžíci cukru navíc. Když dáte cukru méně, můžete to pak jíst třeba i s višňovou marmeládou nebo domácími povidly, kterými to dosladíte a můžete z toho mít sytější snídani či sladkou svačinku.


POSTUP:

  1. Odměříme ingredience
  2. Do větší mísy dáme rýžovou a pohankovou mouku, vanilkový cukr a sodu.
  3. Pomeleme třtinový nebo kokosový cukr na prášek, pomeleme mák a ořechy a vše přidáme do mísy k mouce, kde to promísíme.
  4. Do mísy přidáme mléko (vlažné/odstáté) a rozpuštěný kokosový olej. Vše promícháme.
  5. Formu na hřbet či bábovku vymastíme kokosovým olejem a lehce vysypeme rýžovou nebo pohankovou moukou.
  6. Těsto z mísy dáme do formy.
  7. Dáme do předehřáte trouby a pečeme 40 minut na 170 °C.
  8. Z formy vyklopíme až po vychladnutí.
     

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode