Míchaná zelenina s divokou rýží, vlašskými ořechy a marinovanými rajčaty

04.06.2015 15:18

Jednoduchý vydatný veganský letní oběd, zároveň bez lepku, bez vajec, bez přidaného cukru. Kombinace čerstvé zeleniny, vlašských ořechů, natural a divoké rýže a kvalitních za studena lisovaných olejů – z vlašských ořechů a olivového. Pokud nejste vegani a jíte občas kvalitní sýry, můžete si k salátu přidat třeba na kousky nakrájený kozí sýr.



INGREDIENCE:

  • ½ okurky
  • 1 červená sladká paprika
  • 6 cherry rajčátek
  • 4 větší kousky rajčat marinovaných v oleji nebo pár na slunci sušených rajčátek
  • Hrst vyloupaných vlašských ořechů (nejlépe namočených na cca 3 hodiny do studené vody)
  • 2 hrsti rýže natural s divokou černou rýží
  • Lžíce panenského oleje z vlašských ořechů (např. české značky Bohemia olej)
  • Lžíce panenského olivového oleje
  • Česnek medvědí (sušený nebo čerstvý)
  • Kurkuma
  • Sůl (kvalitní nerafinovaná)


POSTUP:

  1. Dáme vařit rýži (ke konci vaření přidáme trochu kurkumy a sůl dle potřeby)..
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy.
  3. Nakrájíme marinovaná rajčata a přidáme do mísy.
  4. Propláchnuté vlašské ořechy nasekáme nahrubo nebo na čtvrtky a přidáme do mísy.
  5. Přidáme olivový olej a olej z vlašských ořechů.
  6. Přidáme lžičku česneku medvědího a vše zamícháme.
  7. Jakmile se uvaří rýže, necháme ji cca 3 minuty odstát a poté přidáme do mísy se zeleninou. Vše promícháme a ochutnáme.
  8. Servírujeme nejlépe ihned, dokud je to teplé.

 

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode