Skořicové cukroví bez lepku aneb recept na skořicové kytičky, hvězdičky či srdíčka

05.12.2020 20:12

Vánoce jsou spojené s pečením cukroví, a k tomu bezpochyby patří vůně vanilky, perníkového koření nebo třeba oblíbené skořice. Skořice se přidává do mnoha druhů vánočního cukroví. Tentokráte se podíváme, jak si upéct bezlepkové vánoční skořicové cukroví – ať už jako skořicové hvězdičky, skořicová srdíčka nebo třeba skořicové kytičky. Na tvaru ostatně nezáleží. Toto skořicové cukroví je vhodné jak pro bezlepkovou, tak i pro bezlaktózovou dietu.

INGREDIENCE:

  • 250 g mletých mandlí (neloupaných nebo loupaných)
  • 180 g práškového (mletého) třtinového cukru
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 2 bílky

+

  • trochu mletého třtinového cukru na podsypávání

POSTUP:

  1. V míse nejprve smícháme cukr, mleté mandle a skořici.
  2. Poté přidáme 2 bílky a nejprve vše mícháme vařečkou a nakonec zpracujeme ručně do těsta (pozor, není to těsto typu na perníčky či linecké, ale nelekejte se toho).
  3. Vál i váleček posypáváme mletým cukrem, aby se těsto nelepilo, po menších částech vyvalujeme placku o výši cca 3 až 4 mm, a vykrajujeme požadované tvary (kytičky, srdíčka, hvězdičky…).
  4. Plech vyložíme pečicím papírem.
  5. Troubu předehřejeme na 150 °C a pečeme cca 10-20 minut (dle typu trouby) – rozvoní se, trochu zabarví, na povrchu už musí být „oschlé“ a prst se nesmí propadnout. Nejlépe vzorek ochutnat.

Tip - bílková ledová poleva:
Pokud máte rádi bílkovou ledovou polevu, můžete toto skořicové cukroví klidně polevou potřít. Ledovou bílkovou polevu si vytvoříte jednoduše tak, že si do hrnku dáte jeden bílek, který lžičkou nebo menší ruční metličkou pořádně rozmícháte a postupně vmícháte práškový cukr (použijete-li třtinový, bude mít poleva mírně karamelovou příchuť i barvu). Na skořicové cukroví stačí nanášet jednoduše lžičkou.

Pozn.: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).
 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode