Veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem

09.01.2017 20:26

Recept alá „co dům dal“. A tak vznikla veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem. A jelikož chutnala i dětem, podělím se tu o recept s Vámi. Můžete vyzkoušet. :-)


INGREDIENCE:

  • 1 větší cibule
  • Olivový olej (na smažení cibulky)
  • Lžička dýňového oleje
  • Kousek máslové dýně (stačí asi hrnek nakrájených kousků)
  • Velká brambora
  • Menší pórek
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • Koření (mletý kmín, česnek medvědí, sladké kari)
  • Sůl (mořská nerafinovaná, bez přídavku jódu)


POSTUP:

  1. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme vodu a na kostky nakrájenou dýni a brambory.
  3. Vaříme, po chvilce osolíme, přidáme koření, na kolečka nakrájený pórek a vymáčkneme/prolisujeme česnek.
  4. Až jsou brambory a dýně uvařené, polévku na chvíli odstavíme.
  5. Po cca 5 minutách přidejte lžičku dýňového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci nebo v mixéru.
  6. Poté přidejte hrášek čerstvý anebo mražený (pokud je mražený, chvilku ještě polévku povařte, aby hrášek změknul).
  7. Servírujte.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode