Rozhovor s Evou Kavkovou aneb kousek životního příběhu jedné tvořivé, podnikavé a odvážné ženy

16.03.2015 17:12

Když jsem se rozhodla, že na webu VitaStyle.cz vytvořím sekci Rozhovory se zajímavými lidmi, jejichž „obyčejně-neobyčejné“ příběhy by mohly být inspirací pro mnoho z nás, jako první mi přišla na mysl právě Eva Kavková. S Evou jsem se seznámila díky syrové stravě alias raw food, kterou jsem začala blíže zkoumat necelý rok před tím, než Eva otevřela svoji restauraci Secret of raw. Na téma raw food jsem s Evou již rozhovor vytvořila pro můj druhý projekt www.syrova-strava.cz, tentokráte bych však ráda Evu představila trochu celistvěji. Její dosavadní cesta totiž byla a je opravdu zajímavá a možná, že bude inspirací pro nejednu z žen, jež by rády do svého života vnesly něco nového… A tak se pojďme podívat, kde životní cesta Evy vlastně začala a kudy zatím vedla…

Eva Kavková (foto výše)

Sylva (VitaStyle.cz): Milá Evi, kde ses narodila a kde prožila své dětství?
Eva (JidloLasky.cz): „Narodila jsem se ve Vlašimi a tam jsem prožila i své dětství.“

Sylva (VitaStyle.cz): Na co sis jako dítě nejraději hrála?
Eva (JidloLasky.cz): „Na prodavačku a na malířku.“

Sylva (VitaStyle.cz): Jaké byly Tvé dětské sny? Čím jsi jako dospělá chtěla být?
Eva (JidloLasky.cz): „Vždy jsem chtěla být královna.“

Sylva (VitaStyle.cz): Jaké školy jsi prošla?
Eva (JidloLasky.cz): „Základní téměř bez učení. Gympl s trochou učení a měla následovat vysoká. Nevěděla jsem ale, jakou vysokou školu vybrat, a tak jsem odjela do Anglie. Bylo to první, co mě opravdu zaujalo a táhlo. Byla to nejlepší vysoká. Vysoká škola života.“

Sylva (VitaStyle.cz): Tvá první vydělaná „koruna“?
Eva (JidloLasky.cz): „Asi to bylo na brigádě v prádelně v období gymplu.“

Sylva (VitaStyle.cz): Tvé první zaměstnání?
Eva (JidloLasky.cz): „Jako au-pair v Anglii a pak v Praze pro mezinárodní firmu podnikající v cestovním ruchu.“

Sylva (VitaStyle.cz): Tvá pracovní historie aneb jak se projevovala a kde uplatňovala Tvoje tvořivost?
Eva (JidloLasky.cz): „Jako vizionář a člověk, který své vize umí realizovat, mám za sebou několik úspěšných projektů vzniklých "ze zelené louky". První jsem nezaložila já, ale byla jsem po boku zakladatele ve firmě člověk číslo dvě a spolu jsme z nuly vypracovali síť hotelového rezervačního systému pro střední Evropu a po dvou letech jsme získali investici 8 mil. USD na další rozvoj. V roce 1999 jsem se však rozhodla založit svou vlastní firmu, která funguje dodnes a ve svých nejaktivnějších dnech byla jediná svého druhu na trhu. Zajišťovala relokační servis pro velké firmy přijíždějící ze zahraničí do České republiky, od nalezení ubytování po pomoc při umístění dětí do školky.

Následně v roce 2000 jsem uviděla další díru na trhu a založila jsem firmu Jobs International. Obešla jsem ambasády a vyjednala si licenci na nábor pracovních sil do Anglie, Irska, Německa a Švýcarska. Tam jsem pak 2 roky úspěšně umisťovala pracovníky od potravinářského průmyslu až po IT specialisty do německých bank. Tuto firmu jsem v roce 2002 prodala americké společnosti.

To už jsem viděla další příležitost a jako první na trhu jsem založila firmu, která přinášela komplexní investiční služby pro zahraničního investora do nemovitostí v Česku. Tento všestranně prospěšný koncept fungoval velice úspěšně do roku 2008, kdy se trh dočasně nasytil. Během tohoto období jsem si sáhla na obrovské finance, které mě naučily tzv. „kulturu peněz”. Ve chvíli, kdy se dostal trh do krize, i já jsem se naučila, jak se krize chová v mém osobním světě. Ironicky má osobní krize probíhala souběžně s mým největším růstem ve hmotě a na pomyslné dno jsem si sáhla již v roce 2002.

Tam se stal zvrat a tak se začala má vědomá práce na duchovní úrovni. Stejně tak, jako jsem celých 20 let zodpovědně přistupovala ke své obchodní činnosti, stala jsem se horlivým studentem života samého. Tehdy jsem se dozvěděla, že existuje něco, čemu se říká DHARMA = naše poslání. Věděla jsem, že i kdyby to mělo trvat celý zbytek života, najdu ho. Přestože jsem uměla velice schopně zhmotňovat své vize, nežila jsem v propojení a v souladu se svým posláním, se svou duší. V rámci hledání této tvořivosti, která promění mé koníčky v mou práci, jsem zacílila na pole módy (ta mě moc baví dodnes). Začala jsem firmu Eva Kavková, fashion and design. Byla jsem na stopě, ale nebylo to mé poslání.

V průběhu tohoto podnikání jsem vytvořila své největší dílo, porodila jsem dceru Adinu a ihned po porodu ke mně přišla syrová strava. Začala jsem ji jako doplněk mého duchovního růstu, který jsem již tehdy vnímala jako moje nejzajímavější hobby. Postupně mi tato novinka v mém životě začala dávat největší smysl pro mou další cestu a tak jsem v roce 2012 v přesvědčení z duše založila restauraci Secret of Raw. Mnoho přihlížejících mě od záměru odvádělo, ale já jsem věděla. Založením restaurace Secret of raw a připraveností národa jsem rozpoutala osvětu o způsobu stravování, který může měnit náhled na život.

I tato cesta se postupně stále vyvíjí a přes jídlo dnes pokračuji v projektu www.jidlolasky.cz, který je celostním řešením pro dnešního člověka hledajícího seberealizaci. Poznáním svého místa se mi daří pomáhat druhým nalézt i jejich poslání, což je v projektu Jídlo Lásky stěžejní koncept. Všechny kurzy vedu v souladu se vším právě pro to, abych pomohla ostatním najít to, co jsem sama našla = svobodu.”

Raw jablečný dort (foto výše)

 

Raw dort Srdce (foto výše)

Sylva (VitaStyle.cz): Co Ty a cestování? Cestuješ často? Které země či místa se Ti vryly nejvíce do paměti a proč?
Eva (JidloLasky.cz): „Já miluji cestování a je to pro mě důležité jako pro rybu voda. Cestuji stále, jak to jen jde. Nemusí to být vždy zahraničí, ale kvůli inspiraci vyvažuji vycestování po republice i s cestami do ciziny. Nakonec je ale inspirativní naprosto každá cesta za hranice všednosti … Třeba i pobyt na Sázavě. Obzvláště však miluji Evropu a vše kolem její rozmanitosti. Každý stát v ní je naprosto skvělý a tak originální. Dále mě moc uchvátila Keňa a Nový Zéland. Keňa asi pro svou exotiku Afriky. Nový Zéland asi díky té nádherné přírodě. Není možné ale říci, co je pro mě nejlepší místo, jako máma nemůže říci, které dítě má nejradši.“

Sylva (VitaStyle.cz): Co patří mezi Tvé nejoblíbenější činnosti?
Eva (JidloLasky.cz): „Miluju pobývat v přírodě. Ráda cvičím bikram yogu a moc ráda jezdím na kole. Jedna z mých nejoblíbenějších činností se stala mou životní cestou – setkávat se s inspirací. Ať už se jedná o lidi, práci, přírodu, životní poslání druhých, kulturu. Jsem sluneční znamení Ryba a Blíženec v ascendentu, do toho se jmenuji Eva = životodárná, prostě miluji život.“

Sylva (VitaStyle.cz): Prošla jsi v životě nějakou osobní krizí? Posunula Tě nějak? Jak se na ni díváš nyní, s odstupem?
Eva (JidloLasky.cz): Jasně, měla. Dokonce jsem o tom napsala celou knihu, která teď vychází na trh. Tato anotace prozradí asi více: „Žena, která toužila být „silná“, aneb syndrom české Amazonky. Tento autentický příběh pomáhá nahlédnout do podvědomí ženy, která se vyčerpaná k smrti být tou nejlepší ženou, matkou a milenkou stále diví proč se její realita tolik liší od jejího ideálu. Nejen, že zvědomuje a objasňuje tyto symptomy, které jsou nám tolik povědomé, ale hlavně pomáhá praktickými kroky k obnovení ženského kreativního potenciálu v ženě tvořitelce. Současně osvětluje i mnoho otázek jejímu muži, který nejenže vedle ní “usychá”, ale ani nedovede pochopit, jaké je to pro ni utrpení, být takto lapena v generacemi předávaných vzorcích.“

Má krize mi byla vysvobozením z mého vězení a pomohla mi žít svobodný život. Nicméně i to, jak jsem žila před krizí, je součást mě a jsem za tuto fázi vděčná. Nebýt mého poznání „na vlastní kůži“, nebyla bych v uvědomění svého poslání a tím přínosem všemu a všem.

Sylva (VitaStyle.cz): Existuje něco, co Tě spolehlivě a vždy „nahodí“ na pozitivní vlnu, když se s Tebou zrovna život „nemazlí“? Co Tě naplní radostí ze života a pocitem štěstí?
Eva (JidloLasky.cz): Moje dcera Adina. Je naprosto skvělá a stále tak autentická. Vždy mi pomůže uvědomit si, jak moc jsem vděčná za své zdraví, štěstí a schopnost tvořit.

Také pobyt v přírodě nebo sledování jiných životních příběhů, které vždy potvrzují, že je život cyklický a naše strasti se střídají s radostmi. Je to jen o tom, jak se s tím naučíme pracovat a pak jsme následně schopni vnímat strast jako výzvu.

Co si člověk v sobě úplně neprožije, to si nikdy neosvojí. A jen to, co si osvojí, ho vynese vzhůru.“
Abd-ru-shin, Poselstvi Grálu

Každá výzva je nám totiž možností být blíž sám sobě a pochopit, že jsme součástí něčeho mnohem většího. Jsme propojeni, jsme celek, a když nerozumíme sobě, nemůžeme rozumět druhým. Naše komunikace pak není jasná, naše láska je manipulativní a život je plný strachů.

Cesta ke štěstí a všestranné celistvosti vede jen a jen přes osobní zodpovědnost za svůj život a vnitřní disciplínu. V těchto vibracích je naše svoboda a tím, že jsme přirozenou inspirací, působíme pro vesmír jako magnet. Žijeme v proudu a v souladu se zákonem nejmenšího úsilí.“

Raw řepový salát (foto výše)

Raw závitky (foto výše)

Děkuji Ti za velmi inspirativní rozhovor
Sylva Petrová
www.vitastyle.cz

Krásné dny a „na zdraví“
Eva Kavková
www.evakavkova.cz
www.jidlolasky.cz

Praha, 16. 3. 2015

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode