Raw food - proč ano aneb jak to vidí Radmila Zrůstková
03.03.2015 19:14
Položíme-li si otázku, proč by člověk měl jíst živou stravu, najdeme odpověď již v otázce samotné. Vzhledem k tomu, že my sami jsme živí, je velmi logické jíst i stravu, která je pro nás životodárná. Tedy raw food. Mnoho důvodů již bylo mnohokrát opakováno a můžete si je přečíst ve všech knihách o živé stravě. Člověk je anatomicky plodožravec a jeho trávicí systém je stvořen tak, že nejlépe prospívá na stravě, která je sestavena z ovoce, zeleniny, semínek a oříšků. Tyto potraviny obsahují vše, co ke svému životu potřebujeme. Živá strava je neupravovaná, nevařená, přirozená strava, která je pro nás vhodná. Jenže se nějak stalo, že člověk je jediný tvor na Zemi, který neví, co má jíst. O zdraví a výživě vychází mnoho knih a je těžké se v tolika často si protiřečících informacích orientovat. Proto bychom se měli zeptat svého těla, naučit se mu znovu rozumět a vrátit se ke své intuici.
Zvířata ve volné přírodě nemají nadváhu, virózy ani civilizační choroby. Lidé však, vzhledem k nesprávné životosprávě, všemi těmito neduhy trpí. Nevhodná zpracovaná strava se podílí na našem zhoršeném zdraví. Naše tělo je dokonale inteligentní, a pokud ho nezatěžujeme nadmíru špatným životním stylem, dokáže velmi dobře prosperovat a má sebeléčebnou schopnost. Dojde k detoxikaci, což je léčebný systém, který se zaměřuje na příčiny nemocí. Jeho základem je to, že tělo je léčitel a energie základem léčby. Skutečnou příčinu nemocí spatřuje v destrukci energie, což závisí na tom, co jíme, pijeme, dýcháme a nanášíme si na kůži, jak myslíme a cítíme.
Na každém z nás je, jakou si vybereme cestu, jak zacházíme se svým tělem a životem. Již při větším zařazení živých potravin můžeme pociťovat velmi pozitivní změny a zvýšený přísun životní energie. Pokud bude ovoce a zelenina tvořit alespoň 70% našeho jídelníčku, zlepší se náš imunitní systém a mnoho neduhů, které nás trápí, odezní. Lidé, kteří se takto stravují, se zbavují alergií, problémů s pletí, únavy, a mnoha celkem závažných nemocí. Každý z nás má svůj život ve svých rukou a je jen na nás, jak kvalitně ho prožijeme.
Radmila Zrůstková
Autorka článku bude přednášet na toto téma na festivalu Miluj svůj život v Praze v sobotu 7. 3. 2015 v Učebně D od 17.00 hod.
Další přednášky na toto téma budou probíhat v neděli 8.3. v Učebně v přízemí v rámci Neděle s Raw stravou.
www.ezotera.cz
www.festivalmilujsvujzivot.cz
Pozn.: Tento článek může být volně šířen v nezměněné podobě s kontaktem na autora a s aktivními odkazy na internetové stránky včetně této poznámky.
Tip: Spoustu surovin a ingrediencí pro raw food nabízí například tento e-shop s raw a bio potravinami »
Nejnovější články
-
21.04.2023 22:34
22. duben - Den Země (Earth Day) a jak můžeme přispět
Od roku 1970 slavíme po celé planetě Den Země neboli Earth Day, který byl stanoven na 22. dubna....
-
22.03.2023 13:28
Dnes je Světový den vody neboli World Water Day
Víte, že 22. března je Světový den vody neboli World Water Day? Ten byl Organizací spojených národů...
-
04.12.2022 18:50
Klasika českých domácností - linecké cukroví, ale tentokráte bez lepku
Linecké slepované cukroví - klasika s rakouským původem je vánoční stálicí v českých...
-
01.12.2022 22:18
Mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou polevou
Recept na mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou ledovou polevou – vánoční...
-
10.12.2021 20:59
Ořechová srdíčka - recept na vánoční bezlepkové ořechové cukroví
Bezlepkový recept na ořechové cukroví. Podle tvaru, který jsme u nás doma nejčastěji používali,...
-
08.12.2021 17:30
Recept na bezlepkové Kakaové bobky (knoflíky)
Recept pro milovníky kakaa - vánoční kakaové bobky (či kakaové knoflíky) jsem zdědila od mé mámy, a...
-
03.12.2021 16:30
Bezlepkové zázvorky - recept na vánoční cukroví
Vánoční zázvorky či zázvorové sušenky patří k cukroví, které se peče obvykle mezi prvními, podobně...
-
02.12.2021 11:37
Bezlepkové perníčky z pohankové mouky - recept na domácí cukroví bez lepku
Vyzkoušejte oblíbený recept na domácí bezlepkové pohankové perníčky bez másla a bez bílého cukru....
-
01.12.2021 18:00
Pařížské tyčinky aneb bezlepkový a bezlaktózový recept na vánoční cukroví
Toto vánoční cukroví, tedy pařížské tyčinky, patří k mým oblíbeným, neb mám vlastně ráda každé...
-
07.04.2021 07:15
Světový den zdraví aneb co můžeme pro sebe udělat?
Článek o tom, nad čím bychom se mohli - nebo spíše měli - zamyslet nejen 7. dubna, ve Světový den...