Banánovo–mangový chia pudink (raw food)

15.06.2015 17:53

Recept na Banánovo–mangový chia pudink, kterým můžeme zpestřit jakoukoli oslavu. Pro větší efekt servírujeme ve skleničkách nebo skleněných miskách. Přirozeně bezlepkový a veganský raw food recept.


INGREDIENCE na 2 porce:

Na spodní vrstvu:

  • 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
  • 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody)
  • Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
     


Na horní vrstvu:

  • 2 banány
  • Hrst (cca 50 g) plátků sušeného manga (bez siřidel a přidaného cukru), ponořených přes noc do trošky studené vody
  • Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • Variabilně pár kapek čerstvé citronové šťávy (lze vynechat)



POSTUP – dolní vrstva:

  1. Do banánového mléka vmícháme sirup a přidáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme. Než hmota ztuhne do pudinkové konzistence, přelijeme ji na dno 4 skleniček nebo skleněných misek.
  2. Dáme chvíli do ledničky.


POSTUP – horní vrstva:

  1. Z namočených plátků manga slijeme vodu, kterou pak použijeme třeba na výrobu domácí mangovo-citronové limonády. Stranou si dáme 4 malé kousky manga na finální dozdobení.
  2. Rozmixujeme 2 banány s plátky manga.
  3. Ochutnáme, dosladíme dle potřeby sirupem. Pokud chceme, přidáme pár kapek citronové šťávy.
  4. Z ledničky vyndáme skleničky s chia pudingem a vytvoříme mangovou vrstvu. Nahoře ji ozdobíme kouskem manga.
  5. Dáme do ledničky cca na 2 až 4 hodiny odstát.
  6. Servírujeme.

 
Tip: Pokud seženeme zralé čerstvé mango, můžeme udělat pudink i s čerstvým mangem.

 

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode