Borůvkový krémový dezert (raw food)

11.06.2015 12:34

Jednoduchý recept na raw borůvkový krémový dezert, který můžete všelijak obměňovat a dle oblíbených druhů ovoce a aktuálních domácích zásob vytvářet různé ovocné krémové variace tohoto dezertu. Recept patřící do kategorie raw food, živá strava, syrová strava či vitariánství.



INGREDIENCE na 2 porce:

  • Hrst natural kešu ořechů, namočených na 2-4 hod. ve studené vodě (koupíte zde »)
  • 2 zralé banány
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • 120-150 g celých borůvek (lesních nebo kanadských)
  • Agáve sirup nebo palmový kokosový nektar (koupíte zde »)


POSTUP:

  1. V mixéru nebo robotu rozmixujeme kešu ořechy s dvěma banány a lžičkou citronové šťávy a dle potřeby dochutíme sirupem.
  2. Očistíme borůvky a asi třetinu jich dáme na dno skleniček.
  3. Půlku krému dáme do skleniček na borůvky.
  4. Na to dáme druhou třetinu borůvek.
  5. Vytvoříme druhou krémovou vrstvu.
  6. Vytvoříme poslední borůvkovou vrstvu (z poslední třetiny borůvek).
  7. Dáme chvíli vychladit a poté servírujeme.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode