Červené zeleninové rizoto

07.03.2015 14:33

Jednoduchý veganský & vegetariánský recept na červené zeleninové rizoto. Zelenina je do něj použita čerstvá včetně olejů, proto si jídlo zachovává maximum hodnotných výživných látek. Červená rýže má lehce ořechovou chuť a obsahuje více vlákniny a vitamínů než rýže bílá. Vaří se přibližně 30 až 40 minut. Další bezlepkový recept, bez laktózy a mléka, bez přidaného cukru, bez chemických přísad a konzervantů.

INGREDIENCE (množství zvolte dle počtu osob):

  • Červená rýže
  • Červená sladká paprika
  • Žlutá sladká paprika
  • Salátová okurka
  • Lžíce dýňového oleje (lisovaného za studena)
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Česnek medvědí (lze vynechat)
  • Stroužek česneku (lze vynechat)
  • Sůl (nejlépe nerafinovaná mořská sůl bez přidaného jódu, keltská, růžová himalájská nebo vulkanická sůl)


POSTUP:

  1. Dáme vařit červenou rýži (trochu ji osolíme).
  2. Přichystáme si velkou mísu (nejlépe skleněnou nebo porcelánovou).
  3. Očistíme papriky a okurku, a nakrájíme je na malé kousky, které poté dáme do připravené mísy.
  4. Do mísy s nakrájenou čerstvou zeleninou přidáme lžíci dýňového oleje.
  5. Rýži po uvaření necháme asi 5 minut lehce vychladnout, a poté ji všechnu přidáme do mísy se zeleninou. Směs (rizoto) opatrně promícháme a ochutnáme. Pokud máme rádi česnek, vylisujeme do směsi ještě česnek, přidáme třeba česnek medvědí a promícháme. Do rizota lze ještě přidat trochu víc dýňového oleje nebo ještě lžičku olivového – dle Vašich chutí.
  6. Ihned podáváme, než rizoto vychladne. Ozdobíme čerstvou petrželkou.

Tip: Pokud máte rádi smaženou cibulku, můžete si ještě stranou osmahnout cibuli třeba na kokosovém oleji a vmíchat ji do rizota. Stejně tak můžete přidat k zelenině třeba čerstvá rajčata a pokud máte doma nějaké hotové pesto, tak třeba lžíci pesta.

 

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode