Kari zelenina s rýží a raw kešu smetanou

16.04.2016 17:50

Basmati rýže s kari zeleninou ve veganské raw kešu smetaně. Jednoduchý bezlepkový, veganský a chutný recept.

INGREDIENCE:

  • Basmati rýže
  • Červená nebo bílá cibule
  • 2 až 3 mrkve
  • Malá cuketa
  • 2-3 stroužky česneku
  • Sladké kari koření (bio, bez cukru)
  • Česnek medvědí (sušený nebo čerstvý)
  • Natural kešu cca 2 hrsti (ke koupi zde)
  • Sušená hořčice (lze vynechat)
  • Slunečnicový olej
  • Sůl (mořská nerafinovaná nebo růžová himalájská)



POSTUP:

  1. V osolené vodě dáme vařit rýži, ke konci vaření (cca na posledních 5 minut) můžeme přidat kari koření.
  2. Než se uvaří rýže, osmahneme v druhém kastrůlku cibuli na oleji.
  3. Do kastrůlku k cibuli přidáme na kousky nakrájenou mrkev a cuketu, trochu vody, osolíme, přidáme kari koření a dusíme do změknutí pod pokličkou. Ke konci dušení přidáme rozmáčknutý česnek a česnek medvědí. Vypneme plotýnku.
  4. V mlýnku/mixéru na ořechy nameleme na jemný prášek kešu ořechy. Poté k nim přidáme trochu vody, lžičku sušené hořčice a sůl. Znovu promixujeme do hustší smetanové konzistence.
  5. Kešu smetanu nalijeme k dušené zelenině, promícháme – už ale nevaříme.
  6. Servírujeme rýži s kari zeleninou s raw kešu smetanou.


*Pokud máte čerstvý česnek medvědí, nasekejte ho najemno a vmíchejte do zeleniny až po odstavení z plotny.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode