Ořechovo-makový brownie dezert s morušemi a čokoládovou polevou (raw food)

19.04.2015 18:00

Raw recept na ořechovo-makový brownie dezert s morušemi a čokoládovo-vanilkovou polevou. Sytý dezert nejen pro milovníky máku, vlašských ořechů a čokolády. Přirozeně bezlepkový, vitariánský a veganský recept, bez přidaného cukru, bez umělých konzervantů a barviv. Dezert potěší zejména v chladnějších obdobích roku. Zasytí i zahřeje.



INGREDIENCE na korpus (dort o průměru cca 22 cm):

  • 5 vrchovatých lžic sušených bílých moruší  = cca 1 hrnek (koupíte zde »)
  • 1 hrnek máku
  • 1 a ½ hrnku vyloupaných vlašských ořechů
  • 2 vrchovaté lžíce raw karobu (koupíte zde »)
  • ¾ hrnku sušeného kokosu
  • 1 zralý banán
  • 1 polévková lžíce raw agáve sirupu nebo kokosového nektaru (koupíte zde »)


INGREDIENCE na čokoládovo-vanilkovou polevu:

  • 1 zralý banán
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce kokosového oleje - měřeno v tuhém stavu (koupíte zde »)
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce raw kakaa (koupíte zde »)
  • 2 až 3 lžíce raw agáve sirupu nebo kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • ¼ až ½ čajové lžičky vanilky


POSTUP – korpus:

  1. Moruše pomeleme najemno a dáme do velké mísy.
  2. Hrnek vlašských ořechů pomeleme najemno (na moučku) a přidáme do velké mísy.
  3. ½ hrnku vlašských ořechů pomeleme nahrubo a dáme do mísy.
  4. Mák pomeleme najemno (až do lepivé hmoty) a dáme do mísy.
  5. Kokos se lžící agáve sirupu pomeleme do lepkava a přidáme do mísy.
  6. Do mísy přidáme 2 lžíce raw karobu.
  7. Banán oloupeme a rozmačkáme na kašičku a vmícháme do mísy. Vše pořádně promícháme a prohněteme, hmota by měla již dobře lepit.
  8. Hmotu dáme na dno dortové formy, rovnoměrně ji rozprostřeme a vtlačíme až do krajů formy. Dáme zatím chladit do ledničky.


Tip: Pro lepší vyjmutí hotového dortu z formy můžete na dno připevnit pečící papír a boky dortové formy vymazat kokosovým olejem, a až poté do formy dávat korpus a polevu.

POSTUP – čokoládovo-vanilková poleva:

  1. Kokosový olej rozehřejeme ve vodní lázni nebo na topení.
  2. V mixéru rozmixujeme kokosový olej, banán, raw kakao, agáve sirup a vanilku.
  3. Hotovou polevu nalejeme na připravený korpus a dáme do ledničky ztuhnout aspoň na 4 hodiny (nebo přes noc).
  4. Dort uchováváme v lednici a spotřebujeme nejlépe do 3 až 4 dní.

 
Zajímavost: Mák obsahuje přibližně 10x více vápníku než plnotučné mléko. Kromě vápníku je mák bohatý i na fosfor, draslík a hořčík.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

Tip: Ingredience na tento raw dort můžete zakoupit například v tomto e-shopu »

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2024 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode