Archiv článků
-
17.03.2015 21:21
O knize: ŽIVÁ STRAVA - Mé nejlepší recepty, Věra Talandová
Tak jak to tedy je s tou „optimální stravou“ pro zdraví těla a duše? Existuje spousta výživových směrů a všechny jsou vymyšlené lidmi. Některé jsou tak složité, až jsou nepřirozené. Některé vycházejí ze staletých i tisíciletých zkušeností. Mohou být dobré, ale pořád jsou to umělé systémy. Člověk se...
-
17.03.2015 17:37
Žampionová polévka z marinovaných žampionů portobello a avokáda (raw food)
Raw food recept na vitariánskou polévku z marinovaných portobello žampionů a avokáda. Jednoduchá vydatná polévka, připravená dle pravidel raw food stravy. Veganský, vegetariánský a bezlepkový recept. Pokud si polévku děláte v chladnějším období, přidejte si do ní trošku kayenského pepře nebo...
-
16.03.2015 17:12
Rozhovor s Evou Kavkovou aneb kousek životního příběhu jedné tvořivé, podnikavé a odvážné ženy
Když jsem se rozhodla, že na webu VitaStyle.cz vytvořím sekci Rozhovory se zajímavými lidmi, jejichž „obyčejně-neobyčejné“ příběhy by mohly být inspirací pro mnoho z nás, jako první mi přišla na mysl právě Eva Kavková. S Evou jsem se seznámila díky syrové stravě alias raw food, kterou jsem začala...
-
15.03.2015 15:11
Vitariánské semínkovo-mandlové krekry s mrkví, sezamem a pohankou (raw food)
Vitariánský recept na domácí raw semínkovo-mandlové krekry s mrkví, sezamem a pohankou. Bezlepkový a veganský recept, bez přidaného cukru, bez umělých konzervantů. Raw krekry se dají použít jako náhražka kupovaného pečiva a krekrů. Jsou skvělé k salátům a polévkám, nebo s jakoukoli domácí...
-
13.03.2015 14:12
Z knihy: S dětmi proti obezitě
Ochutnávka z knihy „S dětmi proti obezitě“ s podtitulem „O co obtížnější je léčba obezity, o to jednodušší je prevence jejího vzniku!“, od autorů: MUDr. Zlatko Marinov, MUDr. Ulrika Barčáková, PhDr. Marie Nesrstová a MUDr. Dalibor Pastucha, PhD,MBA. V České republice v současnosti 50 % dospělých...
-
11.03.2015 15:19
Pohankovo-slunečnicové krekry se zlatým lněným semínkem a bylinkami (raw food)
Raw recept na křupavé domácí krekry pohankovo-slunečnicové se zlatým lněným semínkem a bylinkami. Bezlepkový recept, bez vajec, bez mléka. Tyto raw krekry se dají použít jako náhražka kupovaného pečiva a krekrů. Jsou skvělé k salátům a polévkám, nebo s jakoukoli domácí pomazánkou. Na tvorbu krekrů...
-
07.03.2015 14:33
Červené zeleninové rizoto
Jednoduchý veganský & vegetariánský recept na červené zeleninové rizoto. Zelenina je do něj použita čerstvá včetně olejů, proto si jídlo zachovává maximum hodnotných výživných látek. Červená rýže má lehce ořechovou chuť a obsahuje více vlákniny a vitamínů než rýže bílá. Vaří se přibližně 30 až...
-
07.03.2015 13:54
Koprové rizoto s čerstvou zeleninou a uzeným tofu
Veganský & vegetariánský recept na koprové rizoto s čerstvou zeleninou, uzeným tofu a vitariánskou koprovou omáčkou, připravenou dle pravidel raw food stravy. Jednoduchý recept na přirozeně bezlepkové jídlo, bez laktózy a mléka, bez přidaného cukru, bez chemických přísad a...
-
06.03.2015 20:19
Pohankovo-slunečnicové placky s kustovnicí a švestkami (raw food)
Vitariánský recept na domácí sušené raw pohankovo-slunečnicové placky s kustovnicí a švestkami. Přirozeně bezlepkový recept, bez přidaného cukru a bez umělých sladidel a přísad. Placky či sušenky vhodné nejen pro vitariány, vegany, vegetariány a osoby s bezlepkovou dietou. Mohou být spestřením...
-
04.03.2015 09:50
Bramborová polévka s mrkví, brokolicí a dýňovým olejem
Bezlepkový recept na veganskou & vegetariánskou domácí bramborovou polévku s mrkví, brokolicí a dýňovým olejem. Do polévky chytře začleníme dle principu raw food i čerstvou mrkev, petržel a kvalitní panenský dýňový olej, který se získává lisováním za studena z dýňových semen. Olej je tmavý a...
Nejnovější články
-
21.04.2023 22:34
22. duben - Den Země (Earth Day) a jak můžeme přispět
Od roku 1970 slavíme po celé planetě Den Země neboli Earth Day, který byl stanoven na 22. dubna....
-
22.03.2023 13:28
Dnes je Světový den vody neboli World Water Day
Víte, že 22. března je Světový den vody neboli World Water Day? Ten byl Organizací spojených národů...
-
04.12.2022 18:50
Klasika českých domácností - linecké cukroví, ale tentokráte bez lepku
Linecké slepované cukroví - klasika s rakouským původem je vánoční stálicí v českých...
-
01.12.2022 22:18
Mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou polevou
Recept na mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou ledovou polevou – vánoční...
-
10.12.2021 20:59
Ořechová srdíčka - recept na vánoční bezlepkové ořechové cukroví
Bezlepkový recept na ořechové cukroví. Podle tvaru, který jsme u nás doma nejčastěji používali,...
-
08.12.2021 17:30
Recept na bezlepkové Kakaové bobky (knoflíky)
Recept pro milovníky kakaa - vánoční kakaové bobky (či kakaové knoflíky) jsem zdědila od mé mámy, a...
-
03.12.2021 16:30
Bezlepkové zázvorky - recept na vánoční cukroví
Vánoční zázvorky či zázvorové sušenky patří k cukroví, které se peče obvykle mezi prvními, podobně...
-
02.12.2021 11:37
Bezlepkové perníčky z pohankové mouky - recept na domácí cukroví bez lepku
Vyzkoušejte oblíbený recept na domácí bezlepkové pohankové perníčky bez másla a bez bílého cukru....
-
01.12.2021 18:00
Pařížské tyčinky aneb bezlepkový a bezlaktózový recept na vánoční cukroví
Toto vánoční cukroví, tedy pařížské tyčinky, patří k mým oblíbeným, neb mám vlastně ráda každé...
-
07.04.2021 07:15
Světový den zdraví aneb co můžeme pro sebe udělat?
Článek o tom, nad čím bychom se mohli - nebo spíše měli - zamyslet nejen 7. dubna, ve Světový den...